Button and Block Example

Відслідкувати посилку

Відстежити
Button and Block Example

Обрані ваги

Обране
Button and Block Example

Порівняти ваги

Порівняти
0
Button and Block Example

Відслідкувати посилку

Відстежити
Button and Block Example

Порівняти ваги

Порівняти
Button and Block Example

Обрані ваги

Обране
0

Ваги у харчовій промисловості: вимоги, види, інтеграція

01.04.2019

Компанії, що спеціалізуються на виготовленні різних харчових продуктів, обов'язково зіткнуться з необхідністю зважити інгредієнти: сировину, спеції, добавки, тару, упаковку і т.д. А якщо підприємство багатопрофільне, для кожного конкретного завдання і виду продукту може знадобитися унікальне рішення з індивідуальними параметрами функціонування.

Проблема «усадки» продукції дуже поширена - реальне споживання не відповідає зазначеному в документах. При найближчому розгляді з'ясовується, що співробітник не винен, а вся справа в тому, що прилади, які використовуються для зважування, підібрані неправильно або мають високу похибку саме для даного виду сировини.

Наприклад, при вимірюванні маси коробки з продуктами на платформній шкалі, що має похибку в 200 грам, ви отримаєте результати, що сильно відрізняються від реальності. Допустима похибка в цьому випадку становить не більше 20 грам. Якщо ви помножите кількість ящиків на собівартість продукції і таку велике розбіжність у вазі, то отримаєте дуже значну суму, яка є вашою прямою втратою. Зверніться до фахівців Dneproves, щоб правильно підібрати вагову техніку і перестати втрачати гроші через помилку у виборі.

Якими особливостями повинна володіти шкала для харчової промисловості?

Тип ваг безпосередньо залежить від характеристик виробів. Але загальні вимоги до пристроїв залишаються колишніми:

можливість проводити дезінфекцію і обробку приладу, платформа з нержавіючої сталі з антикорозійним покриттям, підключення до ПК через програми обліку, метрологічна атестація або повірка.

Найчастіше на харчових підприємствах товарні моделі використовуються, коли мова йде про невеликих обсягах і невеликому розмірі партії, яку необхідно зважувати за один раз. Для великих підприємств беруться автомобільні або залізничні ваги. А ось для допоміжних речовин, які додаються в процесі приготування, все одно знадобиться товарна шкала, так як вони відповідають за точність приймання продукції в тару. Деякі компанії вибирають роликовий конвеєр в якості зовнішньої форми виконання.

Для об'єктів, де здійснюється переміщення продукції, в тому числі і на піддонах, знадобляться і платформні ваги. Не варто забувати і про наявність лабораторії або технічного контролю за якістю продукції - без цього відділу жоден завод або виробництво не зможуть функціонувати легально. Тут точність перевірки набагато вище, тому аналітичні ваги використовуються для знання до грама ваги компонентів, зразків, допоміжних інгредієнтів.

Якщо ви хочете максимально спростити систему обліку, всі обрані моделі, особливо аналітичні, повинні мати можливість підключення безпосередньо до ПК для оперативного збору інформації.

Чому важливо правильно підібрати ваги?

Підприємства неодноразово стикалися з проблемами через спробу керівництва контролювати співробітників дуже суворими методами, включаючи відеоспостереження, контроль і несподівані перевірки. Це погано позначається на ставленні колективу до роботи і начальству. Є простіший спосіб проведення контролю – ввести ваги на кожну важливу ділянку виготовлення продукції.

Підключивши обладнання до комп'ютера і бухгалтерської програми, ви отримуєте просту схему роботи співробітника: прийнята, отримана, записана. Як тільки прийнята або передана продукція буде зважена, результат автоматично заноситься в базу даних. При наявності особливо важливих напрямків можна об'єднати збірку, упаковку замовлень і передачу їх в єдину систему відеоспостереження, автоматизованого зважування та обліку. При виникненні будь-якої нестандартної ситуації відстежити зміни буде нескладно.

Виходячи з власного досвіду, рекомендуємо дотримуватися 5 простих правил:

Використовуйте ваги, які точно підбираються під конкретні продукти. Будь-який пристрій повинен мати інтерфейс для підключення до ПК. Повинна бути можливість інтеграції ваг в загальну систему обліку. Відеоконтроль також повинен бути включений в систему обліку. Проводьте періодичну інвентаризацію.

Ці прості методи дають відмінний результат, а точність виду продукції ваг виключає втрату прибутку на етапі замовлення або формування партії.

Виберіть поля, які потрібно відобразити. Інші будуть приховані. Перетягніть, щоб змінити порядок.
  • Зображення
  • Ціна
  • Додати в кошик
  • Артикул
  • Характеристики
Click outside to hide the comparison bar
Порівняти
0
    0
    Кошик
    Ваш кошик порожній
    Прокрутити вгору

    Зворотній зв’язок

    Телефони

    Соціальні мережі​

    Не можете зателефонувати?

    Відстежити доставку Нової Пошти

    Відстежити посилку Нова Почта