Button and Block Example

Відслідкувати посилку

Відстежити
Button and Block Example

Обрані ваги

Обране
Button and Block Example

Порівняти ваги

Порівняти
0
Button and Block Example

Відслідкувати посилку

Відстежити
Button and Block Example

Порівняти ваги

Порівняти
Button and Block Example

Обрані ваги

Обране
0

Як зважувати крупи, сіль, цукор та борошно без ваг?

02.06.2021

Якщо ви займаєтеся приготуванням, і вам потрібно точно розрахувати вагу інгредієнтів згідно з рецептурою, а поряд не стоять кухонні ваги, вам потрібно буде знати, як зважувати крупу, сипучі та інші продукти. Незважаючи на те, що найбільш високу точність дають сучасні електронні ваги, ті, хто рідко готує з точністю до грама, не бачать сенсу у покупці обладнання. Якщо використати декілька найпростіших прийомів, вони вам можуть і не знадобитися. А якщо згадати, що у наших бабусь не було такої розкоші, як точні ваги, але страви у них виходили все одно надзвичайно смачними, такий метод варто розглянути найпильнішим чином.

Як зважувати рис, квасолю, горох та інші крупи склянками та ложками?

Це один з найпоширеніших заходів ваг, що передбачає два варіанти ємностей – тонкостінний або гранований стакан. У першому випадку він вміщує 250 мл, поверхня гладка, а закруглені краї. У другому – 200 мл, і кілька граней (звідки і походить назва). Якщо рідини вимірювати досить легко, тому що їх густина не сильно відрізняється, то як зважити вівсянку, горох та інші крупи, якщо вони мають різні параметри? Для цього існує точно вивірена таблиця. Перша цифра – це об’єм крупи у гранованій склянці, друга – у тонкій:

геркулес – 70-90 гр.,

гречка – 170-210 гр.

манка – 150-200 гр.,

рис, бобові (горох, квасоля), пшоно, ячка, перловка – 190-230 гр.

Для більш точного виміру продуктів доповніть імпровізовану систему терезів столовими (великі, для супу) і чайними ложками. Так ви зможете зважити сіль без терезів, тому що в 1 ст. л. міститься 30 гр. Але борошна та цукрового піску через їх густину буде менше – 25 гр. Чайна ложка дасть точніші пропорції. Бажаєте зважити цукор без вагів для випічки? Чайна ложка містить 10 г борошна, цукру та солі. Крупи трохи менші – 7-8 г. Усі зазначені обсяги відносяться до заповнення ложок без гірки.

Що потрібно знати про ці методи зважування?

Щоб отримати максимально точні результати, варто дотримуватись кількох нескладних правил: рідини наливайте в ємність до самих країв, жирними сумішами – сметаною, медом, джемом – до країв заповніть склянку, накладаючи їх ложкою, продукти з високою в’язкістю та крупи насипайте з гіркою. Зважити борошно без ваг потрібно в тому стані, в якому вона знаходиться в пакеті: просіяне борошно (розпушене) має великий обсяг, що позначиться на його вазі; не сипте її з пакета в ємність, а скористайтеся ложкою. Побачте розбіжність у вазі на прикладі тонкостінної склянки:

правильне наповнення – 160 гр.

при утрамбуванні – 310 гр.

розпушене борошно – 160 гр.

Не забувайте, що такі нюанси є і в інших продуктах. Наприклад, збільшена вологість «обтяжить» сухі продукти: пшеничне борошно, йодовану і морську сіль, цукор. Якщо під рукою не виявилося склянок, то скористайтеся звичайним одноразовим стаканчиком, в якому міститься 200 мл. Якщо в списку інгредієнтів вказується об’єм у «склянках» або «чашках», будьте впевнені – мається на увазі ємність на 250 мл. У правильних і точних рецептах обов’язково вказується, яку місткість мав на увазі автор, і тоді до слова «стакан» додається приписка «гранний».

Виберіть поля, які потрібно відобразити. Інші будуть приховані. Перетягніть, щоб змінити порядок.
  • Зображення
  • Ціна
  • Додати в кошик
  • Артикул
  • Характеристики
Click outside to hide the comparison bar
Порівняти
0
    0
    Кошик
    Ваш кошик порожній
    Прокрутити вгору

    Зворотній зв’язок

    Телефони

    Соціальні мережі​

    Не можете зателефонувати?

    Відстежити доставку Нової Пошти

    Відстежити посилку Нова Почта